Jump to content

Nemzetközi egyetemi színházi fesztivál kezdődik Pécsen

2014. 10. 23. 17:07

Kilenc teátrum mutatkozik be a Nemzetközi Egyetemi Színházi Fesztiválon, amelyet október 23. és 26. között rendeznek Pécsen.

A Pécsi Tudományegyetemen (PTE) működő Janus Egyetemi Színház (JESZ) által rendezett fesztiválon elsősorban felsőoktatási intézmények támogatásával működő amatőr társulatok mutatkoznak be. A társulatok Magyarországon kívül Belgiumból, Fehéroroszországból, Horvátországból, Romániából és Bosznia-Hercegovinából érkeznek, az előadások a Zsolnay-negyeben lesznek.

Az első előadás csütörtökön a JESZ Samuel Beckett: Szöveg és Zene című produkciója lesz, ezt a zágrábi Összehasonlító Irodalom Klub „K.” Színházi Csoportjának 4.48: Sarah töredékek és a győri MASZEK Egyetemi Színpad Moliére: A mizantróp című darabja követi.

Pénteken a Liege-i Királyi Egyetemi Színház Franz Kafka: Jelentés egy akadémiának című művének színpadi változatát adja elő. A Banja Luka-i Egyetemi Színház az Egy lírai harcos portréja című darabbal, a grazi Karl Franzen Egyetem kulturális egyesülete, az UniT a Flört a negyedben című produkcióval jelentkezik.

Szombaton a Szegedi Egyetemi Színház Örkény István: A borék – vígjáték és egypercesek című darabja látható, a pécsi Escargo Hajója Színházi Nevelési Szövetkezet a Balkán című darabot viszi színre, a iasi LUDIC Diákszínház A női test, mint a boszniai háború csatamezeje című darabbal „méretteti meg magát”.

Az előadásokat szakmai zsűri értékeli, a legeredményesebb társulatokat és színészeket a vasárnapi záróeseményen díjazzák.

(fotó: szallaskiadok.hu, forrás: MTI)