Jump to content

Szűcs Gabi szombaton mutatja be új albumát

2015. 01. 06. 19:33

Szombaton a fővárosi Átrium Film-Színházban mutatja be Tűsarkú lépteim című első magyar nyelvű albumát Szűcs Gabi, a Cotton Club Singers egyik alapítója. „Az album a tűsarkú cipőkkel a nőiség szimbóluma. A büszkeség, méltóság és nőiesség együtteséről szól a tíz dal, amelyek mindegyike egy-egy önálló történet.” – mondta az énekesnő friss lemeze kapcsán.

A Tűsarkú lépteim című anyagon a korábban elsősorban szvingben és dzsesszben utazó Szűcs Gabi a poposabb világ felé fordult, ugyanakkor a retrós zenék és szövegek megmaradtak. Jelen van az ötvenes-hatvanas évek amerikai soulja, rock and rollja, rockabillyje, az olasz és francia slágerek hangulata.

A számok közül nyolc zenéjét a más projektekben Zoránnal és Váczi Eszterrel is együtt dolgozó Gátos Iván szerezte, a szövegek többségét Szűcs Gabi és Hegyi György (Emil.RuleZ!) írta. A lemezen a hangszerelésért, a keverésért és a programozásért is felelős Gátos Iván billentyűs hangszereken játszott, Gátos Bálint basszusgitározott, Nagy Ádám gitározott, Weisz Gábor pedig szaxofonozott.

A slágergyanús Úgysem felejtesz el című szám bekerült az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című televíziós showműsor 30-as elődöntőjébe. Szűcs Gabi másodszor verseng az eurovíziós szereplésért: 1997-ben a Cotton Club Singers énekegyüttes tagjaként már próbálkozott (az Úgy szeress, mint én című dallal) akkor a V.I.P. nyerte a magyar nemzeti döntőt.

„Január 10-én szombaton az Átrium Film-Színházban a hatvanas éveket idéző, pattogatott kukoricás és vattacukros koncert lesz, a Tarantino-filmekhez hasonló érzettel. A belépőjegy mellé jár egy pohár bor is, a zenekar mellett kér vokalista is közreműködik.” – mondta Szűcs Gabi. A lemezbemutató koncertet országos tavaszi turné követi a vidék nagyvárosaiban.

(fotó: voilamode.cafeblog.hu, forrás: MTI)