Jump to content

Franciaországban turnézik a Concerto Budapest

2015. 01. 20. 17:58

Franciaországi turnéra indul a Concerto Budapest pénteken; a Zeneakadémia rezidens zenekara zömében Bach műveivel készül a La Folle Journée fesztiválra, ahol január 23. és február 2. között mások mellett Ránki Dezsővel, Klukon Edittel és fiukkal, Ránki Fülöppel is több koncertet adnak.

Az 1995 óta megrendezett komolyzenei fesztivál minden évben egy téma köré épül, idén „a lélek és a szív szenvedélyét” próbálják megragadni a zenén keresztül.

A Concerto Budapest már a hétvégén színpadra lép: szombaton és vasárnap két-két koncertet adnak Matan Porat Berlinben élő izraeli zongoraművész-zeneszerzővel, aki Bach csembalóra és vonósokra írt három versenyművét (BWV 1055, 1056 és 1058) szólaltatja meg a zenekarral, Keller András vezényletével.

A zenekar több hangversenyt ad a Ránki Dezső-Klukon Edit zongorista házaspárral és fiukkal, Ránki Fülöp zongoraművésszel is, a koncertek műsorain ezúttal Bach egy, két, illetve három csembalóra és vonósokra írt versenyművei (BWV 1056, 1061, 1062, 1063, 1064) szerepelnek többek között.

A Concerto Budapest Kaczander Orsolya fuvolaművésszel is Bach-hangversenyt ad, amelyen Keller András nemcsak karmesterként, hanem hegedűművészként is fellép. Keller András szintén szólistaként működik közre a lett hegedűművész és dirigens, Gidon Kremer által 1997-ben alapított Kremerata Baltica kamarazenekar hangversenyein.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: mixonline.hu, forrás: MTI)