Jump to content

Cseh Tamás-emlékversenyt rendeztek szombaton

2015. 01. 26. 15:05

Mintegy hatvanan jelentkeztek a 2009-ben elhunyt Cseh Tamás énekes-dalszerző emlékére rendezett, amatőröknek meghirdetett versenyre, amelynek döntőjét szombaton este tartották a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban.

A harmadik alkalommal meghirdetett versenyre nem hivatásos előadók jelentkezését várták, az idén először Rubinpiros tangó címmel a táncműfaj képviselőiét is. Ez utóbbi kategória győztese az Offline duó koreográfiája lett.

A Cseh Tamás-dalok éneklésére meghirdetett, De mi most itt vagyunk, éneket hallgatunk elnevezésű mezőny győztese Hegyi Norbert lett, a képzőművészeti, Egy képre gondolok, tudod című kategóriában a Talpas fivérek klipje kapta a 100 ezer forinttal járó fődíjat.

A pályaműveket zsűri bírálta el, amelynek tagja volt Bérczes László, a kaposvári Csiky Gergely Színház művészeti vezetője, Bozsik Yvette táncművész, Feledy Balázs művészeti író, Kátai Zoltán énekmondó, Kecskeméti Gábor zeneszerző, Krulik Zoltán zeneszerző, Mispál Attila filmrendező, Parais István táncpedagógus és Tóth Zsolt operatőr.

A díjazottak a pénzjutalmon kívül fellépési lehetőséget kapnak az idei Ördögkatlan Fesztiválon.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: szeretgom.hu, forrás: MTI)