Jump to content

Ning Feng a Zeneakadémián koncertezik

2015. 02. 06. 10:56

Napjaink egyik legkiemelkedőbb fiatal hegedűművésze, Ning Feng február 11-én, azaz jövő szerdán lép fel a Zeneakadémián a Liszt Ferenc Kamarazenekarral együtt.

Feng Kínában született, Londonban tanult és jelenleg Berlinben él. Olyan rangos versenyek díjazottja, mint a Hannoveri, a Queen Elisabeth és a Yehudi Menuhin Nemzetközi Hegedűverseny, de 2005-ben megnyerte az új-zélandi Michael Hill Nemzetközi Hegedűversenyt, majd 2006-ban a Nemzetközi Paganini Versenyt is. A londoni Royal Academy of Music-on végzett tanulmányai végén ő lett az első diák, akinek a diplomahangversenyét maximális pontszámmal értékelték.

Feng korábban együtt koncertezett a Budapesti Fesztiválzenekarral, az Orosz Állami Szimfonikusokkal és a Strasbourgi Filharmonikus Zenekarral is. Fellépett többek között Sydney-ben, Moszkvában, Bécsben, Berlinben és Kína vezető koncerttermeiben is.

A február 11-i hangverseny Mendelssohn h-moll vonósszimfóniájával indul, majd d-moll hegedűversenyével és Camille Saint-Saens Bevezetés és rondo capriccioso című művének vonószenekari átiratával folytatódik. A koncert második felében Csajkovszkij Firenzei emlék című darabjának vonószenekari átirata hallható.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: jegy.hu, forrás: MTI)