Jump to content

Sam Smith sikerét hozta a Grammy-gála

2015. 02. 09. 13:22

Sam Smith nagy sikerét hozta az 57. Grammy-díjátadó gála, a négy legfontosabb kategóriából háromban a fiatal brit énekes nyert, az év albuma azonban Beck Morning Phase című lemeze lett. Antal Nimród Metallica Through the Never című zenés filmje végül nem nyert díjat.

A gálán fellépett az AC/DC, Ariana Grande, Miranda Lambert, Katy Perry, Beyoncé, Tom Jones és Jesse Jay is. Közös dalt adott elő Rihanna, Paul McCartney és a 23-szoros díjazott Kanye West. Színpadra állt Madonna, Ed Sheeran és Chris Martin is, valamint Pharrell és a világhírű kínai zongoraművész, Lang Lang.

Sam Smith kapta meg az év dalának és az év felvételének járó díjat. A 22 éves brit énekes lett emellett a legkiemelkedőbb új előadó is, így a négy legfontosabb kategóriából háromban ő diadalmaskodott, egyedül az év albumának díját nyerte el más.

A legjobb rock album a Morning Phase, a legjobb pop album Sam Smith In the Lonely Hour című korongja lett. Az év country lemezének járó Grammy-díjat a Platinum kapta, míg a legjobb alternatív zenei album a St. Vincent lett St. Vincenttől. A rap lemezek között Eminem nyert a The Marshall Mathers LP 2 című anyagával. Utóbbi kategóriában először avathattak volna női győztest Iggy Azalea révén, de az ausztrál énekesnő végül hoppon maradt.

Idén 83 kategóriában osztottak ki díjat. Antal Nimród munkája a legjobb zenés filmek között volt versenyben a rangos elismerésért, de végül alulmaradt a 20 Feet From Stardom című alkotással szemben, amely tavaly Oscar-díjat nyert.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: wallstcheatsheet.com, forrás: MTI)