Jump to content

José Cura először koncertezik Magyarországon

2015. 02. 10. 16:08

Először ad Magyarországon könnyűzenei koncertet José Cura. Az argentin sztártenor február 21-én Mahó Andreával lép fel a Papp László Sportarénában, ahol nagyzenekari kísérettel ismert popszámok, musicalrészletek, világslágerek csendülnek fel.

A koncertet felvezető sajtótájékoztatón José Cura elmondta: külföldön többször énekelt már hasonló koncerteken, amelyek számára egyfajta kikapcsolódást, „friss levegőt” jelentenek az operaszínpadok drámai szerepei után.

Cura megjegyezte, hogy már 15 éve jár Magyarországra, így nagyon sok barátság köti ide és sok zenésszel, köztük az Operaház muzsikusaival is nagyon jó viszonyt ápol. Mahó Andreát korábban nem ismerte, de amikor a felkérés után meghallgatta a felvételeit, azonnal igent mondott.

Mahó Andrea úgy fogalmazott, hogy régi álma teljesül most, hiszen nagyon nagyra tartja Cura művészetét. „A koncert programja közös megegyezés alapján állt össze, mindenki hozta azokat a dalokat, amelyek közel állnak hozzá. Ismert popslágerekkel, musicalrészletekkel készülünk és számos duettet is hallhat a közönség.” – részletezte a színésznő.

A február 21-i koncerten Mahó Andrea és José Cura mellett Miller Zoltán is fellép, a kíséretet a Hungarian Studio Orchestra biztosítja. José Cura még idén visszatér Magyarországra: május 3-án Győrben lép fel egy operaária-koncerten a Győri Filharmonikus Zenekarral és Rost Andreával.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: archivum.magyarhirlap.hu, forrás: MTI)