Jump to content

Új utakon evez a Liszt Ferenc Kamarazenekar

2015. 02. 13. 17:31

Többek között Wolf Katit és Harcsa Veronikát látja vendégül háromrészes sorozatában a Liszt Ferenc Kamarazenekar idén tavasszal a Budapest Music Centerben (BMC).

A sorozat első, február 20-i hangversenyén még a klasszikus zenénél marad Rolla János együttese. A koncert szólistája, Ittzés Gergely fuvolaművész Felix Mendelssohn d-moll hegedűversenyének fuvolaátiratát, valamint Frank Martin ritkán hallott, Ballada című művét adja elő a kamarazenekarral.

Április 2-án a népszerű dzsesszénekesnőt, Harcsa Veronikát látják vendégül, akivel Gershwin- és Enrico Pieranunzi-dalokat adnak elő a BMC-ben. A koncert másik vendége Varga Gábor klarinétművész lesz, aki Sebők Péter Klarinét kvintettjének zenekari átiratában működik közre szólistaként.

A sorozat május 22-i záró koncertjére a zenekar Wolf Péter szerzői estjével készül, amelyen a komponista lánya, Wolf Kati édesapja által írt dalokat énekel, Dienes Gábor oboa- és Balog József zongoraművész pedig Wolf Péter versenyműveinek szólistájaként lép fel az együttessel.

A szólóművek mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar olyan kamarazenekari darabokat mutat be a sorozatban, amelyek ritkán hangzanak el Budapesten, így például George Antheil Szerenád vonószenekarra, Peter Warlock Capriol Suite vagy Nino Rota Concerto per archi című művét.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: kult13.hu, forrás: MTI)