Jump to content

A Müpában zárul a Lajkó Félix-maraton

2015. 02. 15. 17:36

Február 27-én és 28-án zárul Lajkó Félix maratoni koncertsorozata a Művészetek Palotájában, ahol a hegedűvirtuóz két nap alatt három koncertet ad muzsikusbarátaival.

Február 27-én este Az improvizáció nagymesterei című koncerten Lajkó Félix Balázs János zongoraművésszel és Mohammad Reza Mortazavi iráni muzsikussal, a tombak nevű perzsa ütőhangszer mesterével ad koncertet. Lajkó Félix és Balázs János első közös lemeze december elején jelent meg Jelszó (Password) címmel.

Másnap, február 28-án két koncert is ad a hegedűs: délután Folk címmel mások mellett Palya Bea, Tintér Gabriella és Csizmadia Anna énekesekkel és Porteleki Lászlóval, a Muzsikás hegedűsével muzsikál, este pedig a Hollerung Gábor vezényelte Budafoki Dohnányi Zenekarral ad közös koncertet Végtelen Szimfonik mottóval. Utóbbi lemezbemutató hangverseny, hiszen szintén december elején jelent meg Lajkó Félix és a budafoki zenekar közös albuma Végtelen (Infinity) címmel.

A hegedűs 40. születésnapja alkalmából rendezett maratonon két és fél hónap alatt 20 koncert hangzik el Magyarországon és külföldön. A december 19-én Szabadkáról indult koncertsorozat számos magyar város mellett a bécsi Konzerthaust is érintette, február 19-én pedig a ljubljanai Kino Siska, majd 22-én a berlini Simpla is sorra kerül.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat.

(fotó: rockbook.hu, forrás: MTI)