Jump to content

Andrea Bocelli Budapesten lép fel idén

2015. 03. 05. 10:48

Két év után 2015 őszén visszatér Magyarországra a világhírű tenor, aki november 22-én a Papp László Budapest Sportarénában lesz hallható. A koncerten Bocelli népszerű klasszikus operarészleteket, ismert olasz és adventi dalokat, illetve popalbumainak számait fogja előadni a közönségnek. A tenort kísérő magyar szimfonikus zenekart és kórust Marcello Rota vezényli.

Az 1958-ban egy Pisához közeli faluban született Andrea Bocelli örökletes zöld-hályog betegséggel jött világra, majd egy baleset következtében 12 éves korában teljesen elveszítette látását. Vigaszt számára a zene jelentett, így rengeteg hangszeren tanult, míg végül az éneklés révén világhírűvé vált. A zene mellett jogi tanulmányokat is folytatott a Pisai Egyetemen.

Il mare calmo della sera című dalával 1994-ben megnyerte a San Remó-i dalfesztivált, az operaszínpadon is debütálhatott Verdi Macbethjében és még ezen a karácsonyon a Szent Péter téren a pápának és több tízezer hívének énekelt.

Legnagyobb slágere a Con te partiro című szám, amelynek Sarah Brightmannel közösen énekelt angol verziója Time To Say Goodbye címmel számos lemezeladási rekordot megdöntött.

Andrea Bocelli legutóbbi stúdióalbuma 2013-ban jelent meg Passione címmel, amelyet még abban az évben a magyar közönségnek is bemutatott élőben.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: koncert.hu, forrás: MTI)