Jump to content

Magyar énekkart vezényel Ennio Morricone

2015. 03. 10. 13:27

Tíz európai nagyvárosban lép fel a Csokonai Színház énekkara, a kórus a világhírű zeneszerző, Ennio Morricone filmzenéit adja elő és nem kisebb megtiszteltetésben lesz részük, minthogy maga a 86 éves nagymester vezényli majd őket.

A márciusi turné Ennio Morricone 2015-ös, My life in music című koncertkörútjának része. Az első hangverseny Nizzában lesz március 12-én, a további helyszínek Toulouse, Nantes, Lyon, Strasbourg, Lille, Luxemburg, Oberhausen, Hamburg és Frankfurt.

A műsor énekkart érintő része nagyjából azonos az eddigiekkel. A próbákon Stefano Cucci, a római Santa Cecilia Akadémia tanára segítette az énekeseket. Az olasz karmester több mint tíz éve dolgozik együtt betanító karnagyként a zeneszerzővel.

A hatalmas zenei apparátust, összesen 170 zenészt és énekest felvonultató, kétórás, impozáns koncerteknek körülbelül egyharmadában vesznek részt a debreceni énekesek. A Csokonai Színház énekkara immár harmadik alkalommal kíséri európai koncertkörútján a főként filmzenéiről ismert zeneszerzőt.

A műsor Morricone több mint 50 éves filmzeneszerzői pályafutásának legsikeresebb művei közül szelektál. Az énekesek olyan filmmelódiák megszólaltatásához járulnak hozzá, mint például A profi, A Jó, a Rossz és a Csúf, a Volt egyszer egy Vadnyugat közismert dallamai vagy A misszió című film főcímzenéje.

További érdekességeket talál Facebook oldalunkon.

(fotó: ujszo.com, forrás: szinhaz.hu)