Jump to content

Budapesten lép fel Grigorij Szokolov zongoraművész

2015. 03. 17. 10:49

Újra Budapesten koncertezik Grigorij Szokolov. Az orosz zongoraművész kedden este ad hangversenyt az MVM Koncertek – A Zongora sorozat keretében a Művészetek Palotájában.

A zongoraesten J. S. Bach B-dúr partitája (BWV 825, No. 1) után Beethoven 7., D-dúr zongoraszonátája (Opus 10, no. 3) hangzik el, majd a szünet után Schubert két kompozíciója, az a-moll zongoraszonáta (D 784) és a hat rövid zongoradarabot felölelő Moments musicaux (D 780) csendül fel a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A világszerte ünnepelt muzsikus először 2003-ban lépett fel Magyarországon A Zongora-sorozat keretében, azóta a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően évről-évre visszatérő vendége az MVM Koncerteknek.

A Leningrádban született Grigorij Szokolov karrierje a 3. Nemzetközi Csajkovszkij Zongoraversennyel indult útjára. Pályája során a világ legrangosabb hangversenytermeiben – köztük a bécsi Musikvereinban, a Berlini Filharmóniában, az amszterdami Concertgebouw-ban és a New York-i Carnegie Hallban – lépett fel.

A Művészetek Palotájában és a Zeneakadémia nagytermében tartott MVM Koncertek – A Zongora 2015-ös sorozatában olyan neves zongoraművészek lépnek még fel, mint Jevgenyij Koroljov (április 9.), Balázs János (október 28.), Christian Zacharias (november 21.) és Farkas Gábor (december 10.). Az év eddigi fellépői Piotr Anderszewski, Yulianna Avdeeva, Fülei Balázs, Ramin Bahrami és Fazil Say voltak.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: lesgrandsinterpretes-lyon.fr, forrás: MTI)