Jump to content

Júliusban nálunk koncertezik Lindsey Stirling

2015. 03. 25. 13:36

Magyarországon ad koncertet július 4-én Lindsey Stirling amerikai hegedűművész, akinek repertoárjában a klasszikus zenétől a hip-hopon át a dubstepig számos műfaj megtalálható és produkcióját különleges, olykor akrobatikus tánckoreográfiával egészíti ki.

A több száz milliós YouTube-nézettséget és Billboard listát vezető dalokat is magáénak tudó előadó a 2010-es America's Got Talent tehetségkutató műsorban tűnt fel, ahol a negyeddöntőig jutott. Az azóta világszerte teltházas koncerteket adó művészt július 4-én, a Papp László Budapest Sportarénában láthatja a magyar közönség.

Stirling egy arizonai mormon közösségben nőtt fel, ahol klasszikus zenei nevelésben részesült. A hegedű iránt érzett szeretete később se múlt el, zenei világában a romantikus kelta népzene és a modernkor klasszikusai találkoznak a dance-szel és az elektronikus zenével.

2014-ben jelent meg új, Shatter Me című albuma, ami rögtön a Billboard Top 200-as listájának második helyén nyitott. A lemezen található dalok többsége az előadó saját szerzeménye, de közös dalok is szerepelnek rajta például a Grammy-győztes Halestorm énekesével, Lzzy Hale-vel és a The Voice második helyezettjével, Dia Framptonnal, a Meg & Dia-ból.

Repertoárjában szerepel például Az Operaház fantomja és a Trónok harca főcímének, valamint a Zelda, a Pokemon és a Skyrim számítógépes játékok zenéjének egyedi feldolgozása, valamint Michael Jackson és Rihanna dalai is.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: pinterest.com, forrás: MTI)