Jump to content

Ryan McGarvey blues-rock gitáros koncertje az A38-on

2015. 06. 02. 10:28

Egy fiatal, tehetséges amerikai blues-rock gitáros Ryan McGarvey ad koncertet június 5-én pénteken a fővárosi A38 hajón. McGarvey nem akárki, pár évvel ezelőtt több ezer jelentkező közül ő nyerte az Eric Clapton nevével fémjelzet gitár fesztivált.

Bár még csak húszas éveinek végén jár, Ryan McGarvey számos rangos díjat nyert világszerte gitáros-énekes-dalszerzőként, valamint a legnagyobbak elismerését, akik között ott találjuk Eric Claptont, Jeff Becket, a nemrég elhunyt B.B. Kinget, Joe Bonamassát vagy a Gov't Mule-t - szerepel a szervezők által az MTI-hez eljuttatott ajánlóban.

Ryan McGarvey már többször körbeturnézta a világot, útba ejtve a legjelentősebb blues fesztiválokat és koncerttermeket, és komoly rajongótáborra tett szert. Az áttörés karrierjében 2010-ben történt, amikor több mint négyezer versenyző közül ő nyerte el a chicagói Eric Clapton's Crossroads Guitar Festival fődíját.

Eddig három albumot készített - a Forward in Reverse 2007-ben, a Redefined 2012-ben, a The Road Chosen 2014-ben jelent meg -, valamennyi szép sikereket aratott a közönség és a szakma körében egyaránt. Pénteken az A38-on tavaly ősszel kiadott lemezének anyagát mutatja be, ezen korábbi albumaihoz hasonlóan kizárólag saját szerzemények találhatók. A zenészt triójában Sam Miller (basszusgitár) és Logan Miles Nix (dob) egészíti ki.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó: twitter, gp-entertainment.com)