Jump to content

Világhírű előadókkal lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar

2015. 06. 02. 13:40

Világhírű vendégelőadókkal, köztük Alekszandr Melnyikov zongora- és Ning Feng hegedűművészekkel lép fel a Liszt Ferenc Kamarazenekar a soron következő, 2015/2016-os zeneakadémiai sorozatában - olvasható az együttesnek az MTI-hez eljutatott keddi közleményében.

A hat koncertből álló sorozatot - amely olyan darabokat kínál, mint Beethoven B-dúr zongoraversenye, Dvorak és Csajkovszkij Vonósszerenádja vagy Bartók Divertimentója - október 8-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar Alekszandr Melnyikov orosz zongoristával közös koncertje nyitja meg.

Az együttes ezt követően december 8-án Roman Kim hegedűművészt, 2016. február 11-én Ning Feng kínai hegedűművészt, valamint március 7-én Emmanuel Pahud svájci fuvolaművészt látja vendégül. A sorozat keretében két magyar szólista, Fenyő László csellista (november 19.), és Pasztircsák Polina énekesnő (május 17.) is fellép a zenekarral.

A Zeneakadémia mellett a Liszt Ferenc Kamarazenekar a Budapest Music Centerben kortárszenei sorozatot rendez, amelynek alkalmain a Toccata Classics kiadónál megjelent Farkas Ferenc-lemezeit mutatja be. Az együttes szintén fellép az Óbudai Nyár, a Zsidó Nyári, a Zempléni és a Nyírbátori Fesztiválokon is.

A zenekar programját színesíti az évadban, hogy Eszterházán Devich Gergely fiatal gordonkaművésszel koncertezik, Mozart-estet ad a Zeneakadémián, lemezfelvételt készít Jonathan Cohler klarinétművésszel és Rácz Ödön nagybőgőművésszel közösen, valamint japán hallgatóknak ad mesterkurzust az Óbudai Társaskörben. Az együttes folytatja ifjúsági koncertsorozatát a XIII. kerületi iskolákban, az Óbudai Társaskörben és több, Budapest környéki városban is.

A Liszt Ferenc Kamarazenekar a 2015/2016-os évadban is több külföldi hangversenyt ad, a belgiumi Tournai városában, a Mons 2015 Európa Kulturális Fővárosa egyik rendezvényén Michel Portal klarinétművésszel lép fel, Emmanuel Pahud fuvolaművésszel Madridban koncertezik, valamint szólista nélkül játszik Törökországban és Németországban is - áll a közleményben.

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó:kult13.hu)