Jump to content

Lóci már egy éve játszik

2015. 10. 23. 15:30

Hogy lehet kikötött csokornyakkendővel színpadra állni? Csak nem elfelejtette megkötni? – a nagymamám valószínűleg ezt kérdezné, ha elvinném magammal egy Lóci játszik koncertre. De ha a kioldott nyakkendő nem zavarná annyira, hogy kimenjen a teremből, hamarosan már nem ez határozná meg a véleményét. Hogy lehet egy szál gitárral ilyen megkapó zenét művelni? – ez lenne az új kérdés.

Rendben, talán egy kicsit ferdítettem: ha ma mennénk el egy koncertjükre, már nem Csorba Lóci egy szál gitárja és énekhangja jelentené a zenekart. A Lóci játszik kezdetben storyteller-jellegű produkciónak indult: kis kocsmában, kevés ember előtt, de nekik mind személyesen szólnak a dalok. Később duóvá fejlődött, majd hamarosan egy hétfős zenekarrá nőtte ki magát, de Lóci elmondása szerint ma is próbálják megtartani az egy szál gitáros hangzást, ami mögé a többi hangszer „valahogy beúszik”. A zenekar a 2014-es KiMitTube versenyen nyert széleskörű ismertséget, és a még ugyanebben az évben bemutatott VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan című film zenéjében is közreműködött.

A Lóci játszik csapata amellett, hogy a magyar alternatív zene igazán színvonalas képviselője, pazar koncertélményt is nyújt minden alkalommal. A színpadról árad a szöveg- és gitárcentrikus zene, a tagokból pedig sugárzik a közvetlenség: a legutóbbi koncerten Lóci meghallotta néhány méter távolságból a nevét – nem kiabáltunk, és nem is ismerjük őt –, ettől kezdve szélesen vigyorogva köszönt nekünk minden alkalommal, ha elment mellettünk.

Túl az első A38-os fellépéseken, a filmzeneszerzésen és a tehetségkutatózáson, a Lóci játszik október 29-én betölti az egy éves kort, és születésnapját természetesen koncerttel ünnepli – a közönség legnagyobb örömére. Találkozzunk csütörtökön az Akvárium Klubban!

gL

(Forrás: youtube.com; kulturmozaik.hu/Fotó: youtube.com)