Jump to content

Virtuózok Viadala a Várkert Bazárban

2015. 10. 24. 16:11

Különleges koncertsorozat indul a hétvégén a Várkert Bazárban. Október 24-én 19 órakor kerül sor a Virtuózok első előadására a Multifunkcionális rendezvényteremben. A hangversenysorozat minden rendezvényén egyetlen előre meghatározott hangszer áll majd a középpontban, melyen az ifjú tehetségek – a közönség mérlegelésére bízva a választást – egy meglepetésvendéggel mérhetik össze tudásukat.

A Virtuózok egy olyan komolyzenei tehetségkutató, melynek legfontosabb vállalása, hogy közelebb hozza a klasszikus zenét az emberekhez azáltal, hogy azokat a fiatalokat kutatja fel, akik kiválóan játszanak a klasszikus zenei hangszerek valamelyikén, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a klasszikus éneklés terén. A Várgondnokság Közhasznú Nonprofit Kft. együttműködésével életre hívott Virtuózok Viadalának első koncertjén fellép Boros Misi, Magyar Valentin, Gyöngyösi Ivett, Szüts Apor, valamint Isa Trotta Olaszországból – az ifjú titánok zongoraversenyét a Bolyky Zoltán vezényelte Hegyvidéki Solti György Zenekar kíséri. Az eseményre jegyek válthatók www.jegy.hu oldalán, a további koncertek iránt érdeklődők pedig bővebb tájékoztatást kaphatnak www.virtuozok.hu oldalán.

A szombati viadal előtti napokon a Nemzeti Táncszínház három produkcióval látogat a Várkert Bazár színpadára, melyek közül az első világháború szomorú évfordulójára emlékező Sírnak a harangok című darabhoz különleges kedvezmény kapcsolódik. A Nemzeti Táncszínház, a Honvéd Együttes, valamint a Magyar Nemzeti Táncegyüttes közös néptánc-produkciójára érvényes jeggyel rendelkezők 20% kedvezménnyel válthatnak belépőt a Várkert Bazár Új világ született - Európai testvérháború 1914-1918 elnevezésű tárlatára, míg a kiállítás látogatói 20% kedvezménnyel nézhetik meg az október 22-i, Sírnak a harangok című előadást, amennyiben a kiállításra érvényesített vagy előre váltott jeggyel rendelkeznek.

(MA)

(Forrás: MTI)