Jump to content

Hans Zimmer Budapesten ad koncertet

2015. 11. 11. 15:00

Hans Zimmer, a filmművészet John Williams utáni második legnépszerűbb zeneszerzője 2016. május 11-én lép színpadra a Budapest Arénában.

Ő komponálta többek között az esőember, a Miss Daisy sofőrje, a Pearl Harbor, A kör, a Hannibal, A sólyom végveszélyben, Az őrület határán, a Thelma & Louise, a Tiszta románc, A szikla, a Lesz ez még így se, az Egyszerűen bonyolult, a Mission Impossible 2, Az utolsó szamuráj, az Egyiptom hercege, a Cápamese, a Madagaszkár, a Kung Fu Panda, A Simpson család, a Sherlock Holmes, A Da Vinci-kód, az Angyalok és démonok, az Eredet, Az acélember, a Batman - A sötét lovag, A csodálatos Pókember, a Csillagok között és a 12 év rabszolgaság valamint A Karib-tenger kalózai széria zenéjét. Az oroszlánkirályért Oscart is kapott (a Golden Globe-, az American Music-, a Tony- és a Grammy-díj mellett ).

Az viszont lehet, hogy már kevesebben tudják Hans Zimmerről, hogy első nemzetközi sikerét még popzenészként aratta, a The Buggles tagjaként. ő szintetizátorozott a kultikus Video Killed the Radio Star című dalban.

A májusi fellépésre kizárólag ülőjegyek vásárolhatók, közvetlenül a színpad előtti szektorokba szóló belépőknél 2 darab vásárlásakor ingyenes parkolási lehetőség is jár az Aréna parkolóházában.

(MA)