Jump to content

Gyászol a Motörhead, meghalt Lemmy

2015. 12. 29. 10:42

Egy ideje már szárnyra kaptak azok a hírek, amelyek arról szóltak, hogy Lemmy Kilmister, a Motörhead frontembere beteg. Több koncert is elmaradt, ám ennyire rossz hírre senki nem számított. Lemmy hétfőn meghalt, a szomorú hírt kedden közölte a zenekar közösségi oldalán.

A zenekar a hivatalos Facebook oldalán adott hírt arról, hogy sokak nagy kedvence, a zenekar ikonikos vezetője, Lemmy Klimister december 26-án tudta meg, hogy mennyire komoly a baj.

Lemmy haláláról egyelőre keveset tudni, annyi azonban biztosnak tűnik, hogy a rák egy igencsak agresszív fajtája támadta meg a hetven éves zenészt. A betegség nagyon gyors lefolyású volt, sajnos már nem lehetett segíteni. A Motörhead a későbbiekre ígért pontosabb tájákoztatást.

A legendás zenész 1945-ben, Angliában látta meg a napvilágot. Polgári neve Ian Fraser Kilmister volt. A Motörhead zenekart 1975-ben alapította meg. Énekelt, basszusgitáron játszott és a dalok nagy részét is ő szerezte.

A zseniális rockzenekar negyven év alatt több, mint 30 millió lemezt értékesített és 20 stúdióalbumot dobott piacra.

Hírhedt volt hedonista életfelfogásáról, falta a nőket, fogyasztotta az alkoholt és nem vetette meg a kábítószert sem. Korábban cukorbetegséget is megállapítottak nála, 2014-ben európai turnéjukat is le kellett mondani a meggyengült egészségi állapota miatt. Egyébként nemrég már érte egy tragédia a bandát: 61 évesen elhunyt a dobos, Phil Taylor.

Lemmyt és zenekarát Magyarországon utoljára az idei VOLT Fesztiválon láthatták és halhatták Sopronban.Halála pótolhatatlan veszteség a világ rockzenéjében.

A zenekar egyébként azt kérte a rajongóktól, hogy ne tegyenek mást, csak hallgassanak hangosan Motörheadet, hallgassát Lemmy-t, igyanak egyet, vagy többet... Ünnepeljék Lemmy-t, a nagyszerű embert, aki biztos, hogy ő maga is erre buzdítaná híveit.