Jump to content

Hivatalos: Axl Rose az AC/DC új frontembere

2016. 04. 17. 13:28

Ami eddig csak pletyka volt, immár hivatalos: az AC/DC megerősítette, hogy a továbbiakban Axl Rose a banda énekese. Brian Johnson, az eddigi frontember március 7-én jelentette be, hogy hallásproblémákkal küzd, mire – 36 évi együtt muzsikálás után – egyszerűen kirakták a zenekarból.

A rock'n rollt bekeményítve immár 43 éve tisztességesen pengető ausztrál csapat gyors lépését némileg indokolja, hogy egy turné közepén vannak, és a jegyek nagy részét már értékesítettek: a Rock or Bust („Rockni vagy bukni”) további állomásai főleg Európát érintik: május 7-én Portugáliában, Lisszabonban kezdődik, június 12-én Dániában, Aarhusban ér véget. Tehát, nemsokára kiderül, hogy a rocktörténet egyik zseniális összefogásáról vagy totális csődről van-e szó.

A rajongók a kérdésben igencsak megosztottak. Sokak szerint itt lett volna az idő, hogy az öreg aussie-k, kvázi a csúcson visszavonuljanak. Az engedékenyebbek viszont talán még örülnek is Axl Rose-nak, egyfajta kuriózumként tekintenek a mostani turnéra. A hírek nem terjednek ki ugyanis arra, hogy a koncertsorozat után vajon Axl a csapattal marad-e. Különösen, hogy az énekes a saját nagy visszatérését is mostanra időzítette: a Guns ’n Roses sz idén hosszú évek óta nem látott felállásban, Duff McKagannel és Slash-sel észak-amerikai helyszíneken turnézik.

Nem lenne mindez baj, ha Rose nem minden idők egyik legproblémásabb előadója hírében állna, aki, ha úgy tartja kedve, órákon keresztül pihenget az öltözőjében, miközben stadionnyi rajongó várja, hogy végre kapjon valamint a pénzéért. Az AC/DC viszont a rajongók iránti alázatáról és pontos kezdéseiről híres.

Kedvcsinálóként Angus Young, az AC/DC gitárosa, alapítója beszállt a Guns N' Roses koncertjébe a kaliforniai Coachella fesztiválon. Eljátszották együtt a Riff Raff és a Whole Lotta Rosie című AC/DC 70-es évekbeli nótáit. A telefonos felvételek alapján bizakodóak vagyunk.

Az AC/DC egyébként nem először váltott énekest. Igazából a banda az 1970-es években számított fenoménnek, amikor az akkor még ifjoncokból álló csapat felvette énekesnek a nem mellékesen képzett, tapasztalt ám addig sikertelenül énekelgető kamionsofőrjüket, Bon Scottot. Scott igazi vezére lett a csapatnak, úgy tűnt, hogy megállíthatatlanok, mígnem 1980 februárjában konkrétan halálra itt magát. Mindenki temette az AC/DC-t, de a most elküldött Brian Johnsonnal sikerült életben maradniuk, ami leginkább a Back in Black című zseniális első közös albumon múlt.

(Forrás: index.hu)