Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 12. Kincs, ami nincs

2014. 09. 12. 11:08

Bud Spencer és Terence Hill filmjeiből rengeteget lehetne válogatni, akár olyat, amelyben csak az egyikük játszik, akár olyat, amelyben mindketten felbukkannak. Ehhez azonban új lista is kéne, így most „csak” az egyik legismertebb közös filmjüket idézzük fel.

Az 1981-ben elkészült Kincs, ami nincs (eredeti címe szó szerinti fordításban: Aki barátot talál, kincset talál) az adósságai elől menekülő Alan Lloydról (Terence Hill) és a tengerész Charlie O’Brienről (Buda Spencer) szól, akinek a hajóján Alan elrejtőzik – zsebében a bácsikájától kapott kincses térképpel.

Egy fordulatokban gazdag hajóút végén a két főhős egy trópusi szigetre ér, ahol összeismerkednek a jámbor bennszülöttekkel. Alannek és Charlie-nak előbb az őslakókat terrorizáló kalózbandával, majd a világháborúból itt ragadt Kamasukával, végül Alan „régi cimboráival” kell szembenézniük, és persze a kincsről sem feledkezhetnek meg. Természetesen a Spencer- és Hill-filmekből jól ismert bunyójelenetek sem maradnak el.

A Kincs, ami nincs számos részlete ragadt meg a köztudatban, így a Puffin lekvár, a tökkelütött Anulu vagy Kamasuka aranyköpései is. A filmet Sergio Corbucci rendezte.

(fotó: forum.worldoftanks.eu, forrás: youtube.com)