Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 41. Sherlock Holmes

2014. 10. 11. 11:04

A Sir Arthur Conan Doyle művei alapján készült mozifilmet 2009-ben mutatták be, a híres Holmes-Watson páros bőrébe Robert Downey Jr. és Jude Law bújt, de felbukkan benne Mark Strong és Rachel McAdams is.

Sherlock Holmes-nak (Robert Downey Jr.) és társának, John Watsonnak (Jude Law) sikerül megállítaniuk egy fekete mágiában jártas sorozatgyilkost, Lord Blackwoodot (Mark Strong), aki börtönbe kerül és halálra ítélik. Kivégzése előtti utolsó kívánsága az, hogy találkozni akar Sherlock Holmes-szal és figyelmezteti: még három ember meg fog halni, ami a világ megváltozását fogja eredményezni.

Blackwood nem sokkal a halála után rejtélyes módon feltámad, Holmes és a nősülni készülő Watson pedig ismét akcióba lendül. Ráadásul feltűnik a színen egy csinos, fiatal és ravasz nő is, bizonyos Irene Adler (Rachel McAdams).

A folytatásban (Sherlock Holmes2 – Árnyjáték) a detektívnek a világ egyik, hanem a legzseniálisabb bűnözőjével, Moriarty professzorral (Jared Harris) kell szembeszállnia, aki már az első filmben is a háttérből irányítja a dolgokat. Persze Holmes is kap segítséget a hozzá hasonlóan hóbortos bátyja, Mycroft (Stephen Fry) személyében.

Mindkét filmet Guy Ritchie rendezte.

(fotó: riponsworldbd.blogspot.com)