Jump to content

100 film, amit mindenképpen látnod kell – 46. Trópusi vihar

2014. 10. 16. 11:09

Ben Stiller 2008-as filmje, melynek nemcsak rendezője, hanem producere és forgatókönyvírója is volt egyben, elsősorban akciófilm-paródiának tekinthető, de a nyitójelenet fiktív ajánlóiban más műfajok is megkapják a magukét.

Három hollywoodi színész, a többszörös Oscar-díjas módszerszínész, Kirk Lazarus (Robert Downey Jr.), a kábítószer-függő komikus, Jeff Portnoy (Jack Black) és az egykor népszerű akcióhős, Tugg Speedman (Ben Stiller) egy vietnami háborúról szóló filmet forgatnak.

A munkálatok katasztrofálisan haladnak, a színészek nem képesek összedolgozni, a rendező (Steve Coogan) pedig nem képes rendet tartani, a film executive producere (az őt játszó színész kilétét fedje jótékony homály) pedig a forgatás leállításával fenyegetőzik. A vietnami veterán, a kampós-kezű „Négylevelű” (Nick Nolte) javaslatára a rendező a dzsungel mélyére küldi a sztárokat, hogy ott folytatódjon a filmforgatás.

Érdekesség, hogy Speedman ügynökének szerepére eredetileg Owen Wilsont kérték fel, de a színész 2007-es öngyilkossági kísérlete miatt végül kikerült a forgatásból, Rick Peck-et pedig végül Matthew McConaughey alakította.

(fotó: amazon.com, forrás: youtube.com)