Jump to content

Jared Leto kész ismét játszani

2014. 11. 30. 17:37

Az elmúlt év javarészét bandájával (Thirty Seconds to Mars) és turnézással töltötte, de az Oscar-győztes Jared Leto most elejtett pár megjegyzést a következő szerepéről és mesélt az időmérő eszközökhöz fűződő különleges kapcsolatáról is.

Jared Leto nem sokat nézegethette az óráját az idei Oscar-gálán. „Elképesztően őrült, nagyon zavaros időszak volt.” A színész-énekes ezzel együtt abban az időben kezdett komolyabban gondolkodni az órákról és magáról az időről is. Arról az óráról egyébként, amit a gálán viselt, ezt mondta: „Mostantól ez lesz a kabalaórám!”

Az, hogy Matthew McConaughey mellett őt is díjazták a Mielőtt meghaltam című filmért – Letót a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában – filozofikus hangulatba hozta a színészt. „Szerintem az idő egy lehetséges módja annak, hogy megértsük és irányítsuk valamelyest az univerzumot, amely amúgy csupa káosz.” – merengett el Leto – „Van egy magasztosabb, nagyobb léptékű társalgás az időről és a mód, ahogy mérjük azt, valamint a tárgyak, amiket erre használunk, pontosan ezt folytatják.”

Az idő persze máshogyan is fontos a 42 éves Letónak. Amióta megnyerte az Oscart, igen elfoglalt volt, de nem színjátszással. Felfüggesztette filmes karrierjét és több időt szánt arra, hogy együttesével (Thrity Seconds to Mars) világkörüli turnéra menjenek. Felléptek többek között Rio de Janeiróban, Rómában, Bangkokban, Tokióban és Sydney-ben, az áprilisig tartó körút során pedig még ellátogatnak Johannesburgba, Moszkvába és Minszkbe is. „Minél többet utazol a világban, annál inkább ráeszmélsz arra, hogy mennyi közös van az emberekben.”

Az utazások során Leto arra is időt szánt, hogy megtervezze saját műanyag kvarckaróra kollekcióját, amelyből az együttes honlapján lehet rendelni. A készlet olyan darabot is tartalmaz, amely a Thirty Seconds to Mars szimbóluma látható. „Energiát és kreativitást sugároz.” – mesélte a jelképről sejtelmesen a színész.

Természetesen Leto nem fordított hátat a színészetnek és célzott is arra, hogy már kiszemelte a következő szerepét. Internetes pletykák szerint ez a szerep Joker lehet a Halálos szakasz mozifilmes változatában. Ő azonban csak ennyit mondott erről: „Megfogadtam, hogy nem fecsegek.”

(fotó: variety.com, forrás: hollywoodreporter.com)