Jump to content

Mark Hamill: „Nem hittem, hogy valaha visszatérek”

2014. 12. 13. 14:05

Sok Luke Skywalker-rajongóhoz hasonlóan Mark Hamill sincs elragadtatva a szakálltól, amit az új Star Wars-filmben (Az erő ébredése) kell viselnie. A színész egyebek mellett a film előzetesével kapcsolatos gondolatait is megosztotta.

„Csak szerződési kötelezettségből viselt szakállnak hívom. Sosem fogok hozzászokni, de az arcszőrzet majdhogynem a jelmez része. Van súlya, de nem számít, azt közvetíti, amit kell.” – mondta el a szakálláról Mark Hamill.

A film első előzetese számos heves vitát váltott ki (alternatív humoros változatokkal egyetemben), Hamill George Lucas-szal ellentétben megnézte az ajánlót és igen lelkes a fogadtatással kapcsolatban. „A legizgalmasabbak számomra azok a videók voltak, amelyeken a rajongók nézik az előzetest. Már elfelejtettem, hogy ez az egész milyen boldoggá teszi az emberek egy bizonyos részét.”

A „messzi-messzi galaxisba” való visszatérés azonban nem volt rögtön vonzó Hamill számára. „Mondtam George-nak: Jól átgondoltad? Talán nem jó ötlet. Azt mondta: Van egy érzésem. Erre azt mondtam: Tudod, mit? Ha akad egy gyenge láncszem, ha Carrie (Fischer) vagy Harrison (Ford) nem akar részt venni benne, akkor ennyi. Mindent vagy semmit. Vagy mindenki benne lesz vagy senki. És most mindenki benne van, meglátjuk, mi sül ki belőle.”

Míg a rajongók egy része csalódott volt, hogy nem látta hármójukat a trailerben, Hamill ezen nem lepődött meg. „Ez a karakterek új generációjáról szól, szerintem ez a legfontosabb dolog. Ez a nyitánya egy újmegközelítésű történetmesélésnek. Ez nem a mi történetünk. A mi történetünknek megvolt az eleje, a közepe és a vége, ennek most arról kell szólnia, hogy átadjuk a stafétát a mostani generációnak. Éppúgy, ahogy nekünk adta át Peter Cushing és Alec Guinness.”

Az előzetes egyik legnagyobb dobása BB-8 volt, a guruló droid, aki R2-D2 méltó utóda lehet. „Nem számítógépes technikával készült, le voltam nyűgözve tőle. Játszhattam is vele, futtattam fel-alá. Nem hittem volna, hogy valaha visszatérek ebbe a világba. Nagyon jól szórakozom.”

A film 2015. december 18-án debütál a mozikban.

(fotó: hitfix.com, forrás: variety.com)