Jump to content

Angelina Jolie filmje japán forgalmazót keres

2015. 03. 19. 18:27

Nem találnak forgalmazót Japánban Angelina Jolie kritikák övezte új filmjéhez, a Rendíthetetlenhez. A film Louis „Louie” Zamperini amerikai olimpikon és háborús hős életét követi nyomon, amint a második világháborúban túléli repülőgépe lezuhanását, majd a japán hadsereg kezébe kerül, fogolytáborba viszik, ahol embertelenül bánnak vele.

A film a készítők szándéka szerint a megbocsátásról szól, Japánban azonban rasszista és történelemhamisító alkotásnak tartják, amely sértés az országra nézve. A bojkott-felhívásokkal és online kampányokkal fogadott filmhez egyelőre nem is sikerült forgalmazót találni a szigetországban.

Több bíráló rámutat például arra, hogy az eredeti életrajz egyes részletei bizonytalan hitelűek, köztük azok, amelyek szerint egyes foglyokat élve megettek a táborokban. A film ugyanakkor nem tartalmaz kannibalizmust ábrázoló jelenetet.

Mijavi – eredeti nevén Isihara Takamasza –, egy népszerű japán zenész, aki a filmben a Zamperinit kínzó brutális katonát alakítja, maga is a kritikusok célkeresztjébe került: az interneten árulónak bélyegezték, amiért elfogadta a szerepet.

A Rendíthetetlent rendezőként és társ-producerként is jegyző Angelina Jolie több nyilatkozatában is hangsúlyozta, hogy filmje a megbocsátásról szól és egyáltalán nem szánta japánellenesnek. A történet szerint Zamperinit a keresztényi megbocsátás váltja meg, így 80 évesen Japánba utazott, hogy az 1998-as naganói téli olimpia előtt egy szakaszon ő fusson az olimpiai fáklyával.

További érdekességeket talál, ha Facebook oldalunkra kattint.

(fotó: abcnews.go.com, forrás: MTI)