Jump to content

Vegyes a Merkel-film ötletének fogadtatása

2015. 03. 24. 11:18

A filmesek között lelkesedést, a politikai körökben azonban indulatokat váltott ki az Angela Merkel német kancellárról tervbe vett film ötlete, amelyet a napokban jelentettek be Németországban.

Indira Gandhitól Margaret Thatcherig, John F. Kennedytől Richard Nixonig az elmúlt években csak olyan politikusokról készült film, akik vagy nem voltak már hivatalban, vagy – az esetek túlnyomó többségében – már az élők sorában sem. A jelek szerint világ legbefolyásosabb női politikusának tartott Angela Merkel ebben is úttörő lesz: ő lehet az első, akiről hivatali idejében mutatnak be filmet.

Az Ave által tervezett filmről egyelőre annyit tudni, hogy nemzetközi koprodukcióban készül és 2017-ben kerül a mozikba. A produkciós cég ügyvezető igazgatója a filmet azzal indokolta, hogy Németország első női és az egykori NDK-ból érkező kancellárjának rendkívül izgalmas az élete. A forgatókönyvet a Der Spiegel című hetilap újságírója, Dirk Kurbjuweit írja, akinek eddig két könyve jelent meg a kancellárról.

A filmes szakma üdvözölte a tervet, a színészekre és a film címére a különböző közösségi portálokon a nagyközönség is javaslatot tehet, Angela Merkel szerepére eddig a legtöbb szavazatot Veronica Ferres kapta.

Német politikai körökben viszont már távolról sem ekkora a lelkesedés. Elsősorban az ellenzék részéről nagy a felzúdulás, különös tekintettel arra, hogy a film bemutatása alig néhány hónappal előzné meg a 2017 őszi parlamenti választásokat, amelyek fő esélyese a dolgok pillanatnyi állása szerint a 2005 óta hivatalban lévő Angela Merkel, aki még nem szólalt meg az ügyben.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: dailyslave.com, forrás: MTI)