Jump to content

Százszékes Pagony

2015. 08. 07. 11:35

Jó, elismerem, ez kissé erőltetett volt. De van az a hangulat, amikor az ember csak úgy beülne egy filmre valahová. Nem egy légkondicionált multiplex moziba, nem is egy művészmoziba, hanem csak úgy valahova egy filmre. És az se lenne utolsó, ha nem egy fülledt teremben kellene szorongani összezárva másokkal. Szóval igazán lehetne valami szabadtéri helyen a filmezés. Ja, és lehessen sört vagy fröccsöt kapni.

Ezek azért, lássuk be, mind-mind fontos kritériumok ebben az esetben. És hát pontosan erre találták ki a kertmozikat és szabadtéri mozikat. Ha vannak olyan igényeink, hogy a környék kellemes, rendezett és valamennyire zöld is legyen, a Kemenes utca 10. szám alatt található Pagony Kert ideális választás. A nagyobb utak és közlekedési csomópontok zajától távol, a "Gellért-fürdő egykorvolt gyerekmedencéinek helyén", ahogy ők maguk is írják magukról, hozzátéve, hogy "étel, ital és programok várnak mindenkit". Ellenőriztük. És valóban. Igazából mi csak a Pride (magyarul Büszkeség és bányászélet) című 2014-es filmet szerettük volna megnézni, és épp kapóra jött, hogy a Pagonyban vetítették. Felkerekedtünk és három hullámban megérkezve nekiláttunk a filmezésnek. A filmet igen okosan a bejárathoz közel, a kerítés előtt felállított vászonra vetítették ki, így az utcáról is be lehetett pillantani rá, és a spontán feltámadó érdeklődés esetén benézni kicsit. A vászon körül volt néhány ravasz kerttervezési elem, aminek a peremére le lehetett ülni, de a Pagony egész területéről lehetett székeket szerezni. Vagy kendővel, pléddel - esetleg anélkül - leülni a fűbe és úgy élvezni a filmet. Az egyik italos pult is itt van a közelben, ahol az italokon és rágcsákon kívül hamburger rendeléseket is felvettek. Az árak átlagosak, a filmek ingyenesek.

Összegzés:
Mivel a Pagony Kert elég nagy területet fed le, bőven van hely hely a filmnézőknek, de akik csak vacsorázni-poharazni szerettek volna, ők is megtalálhatják a maguk számítását. Ebből azonban egy probléma fakadhat. Ha a film nem elég hangos, a "nem mozizó" vendégek alapmoraja elnyomhatja a hangsávot. A hangulat azonban még ezt a kis kellemetlenséget is elfeledteti.

Következő film a Pagonyban:
Péntek Barcelonában /Una pistola en cada mano/ Augusztus 8 (szombat), 20:25

(szl)

(forrás: kulturmozaik.hu / fotó: pinterest.com)