Jump to content

Folytatják Tim Burton klasszikus rémfilmjét

2015. 08. 16. 16:30

Már biztos, hogy második részt kap Tim Burton legendás Beetlejuice – Kísértethistória című rendezése, ami eredetileg 1988-ban debütált a mozikban. Wynona Ryder, Michael Keaton és a rendező már rábólintott a projektre.

"Azt hiszem, ezt megerősíthetem" – válaszolt Winona Ryder a Beetlejuice 2 elkészültét firtató kérdésre Seth Meyers késő esti beszélgetős műsorában, ahová eredetileg azért érkezett, hogy a HBO Mutassatok egy hőst! című minisorozatát népszerűsítse.

Ryder azt mondta a műsorvezetőnek, hogy a projekt hétpecsétes titok volt, legalábbis addig, amíg Tim Burton el nem szólta magát egy másik interjúban. "És ha ő mondhatja, akkor én is mondhatom" – jelentette ki a negyvenhárom éves színésznő.

Ryder tizenhét évesen szerepelt az 1988-as rémfilmben, amiben Michael Keaton alakította a Betelgeuse nevű szellemet. A Beetlejuice – Kísértethistória kritikai és közönségsikert aratott, és Burton állítólag már tavaly elkezdett dolgozni a forgatókönyvön, amit nem tud elképzelni Keaton nélkül. A színész neve ráadásul a Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) átütő sikere óta még jobban cseng Hollywoodban. Keaton minderre úgy reagált, hogy ha Burton benne van a folytatásban, nagyon nehéz lenne kihagyni a lehetőséget.

Úgy tűnik továbbá, hogy az eredeti Beetlejuice-t övező kultusz annak ellenére sem apad, hogy közel harminc éve mutatták be a filmet. Ryder arról is beszélt a talk show-ban, hogy a film rajongói ma is megállítják és megkérik, hogy mondja ki háromszor: Beetlejuice!