Jump to content

Victor Frankenstein – Most húzd meg a kart, Igor!

2015. 08. 20. 13:15

A remake-ek és képregényadaptációk korát éljük, ezen nincs mit szépíteni. Ugyanakkor, időről időre felbukkannak a klasszikusok ígéretesnek tűnő újragondolásai is.

Abban mindig van egy megbízható és jól kiaknázható csavar, ha egy ismert történetből a filmet nem a megszokott főszereplő szemszögéből forgatják le. Így láthatjuk ma a némileg elvont, de így is remek Rosencrantz és Guilderstern halott c. filmet, melyet a címszereplők narrálnak, vagy a Mad Max széria 2. részét, az Országúti Harcost, ahol a repülőszerkezet kapitánya narrálta a film elejét és végét. És ha jobban belegondolunk, Zsákos Bilbó sem a tényleges hőse a Hobbitnak, ahogy Zsákos Frodó sem a Gyűrűk Urának.
És ezzel el is jutottunk a cikk témájához, Mary Shelley örökbecsű rémregényéhez, amelyből most új film készül, Victor Frankenstein címen. A teremtményt legutoljára talán a kellemesen feledhető Van Helsingben láthattuk. Ennek a mostani produkciónak viszont két érdekessége is akad: Nem a tudósnak, és nem is a teremtménynek, hanem a mindenkori őrült tudósok mindenkori társának és szolgájának, Igornak a szemszögéből láthatjuk majd az eseményeket. És a másik érdekesség az, ami komoly vonzóerőt adhat a kész produkcióhoz, hogy a fent nevezett Igort nem kisebb személy fogja játszani, mint a Harry Potter filmekkel híressé vált Daniel Radcliffe. Frankensteint szerepében James McAvoyt láthatjuk, a filmet pedig Paul McGuigan rendezi.

Trailer a filmhez: https://www.youtube.com/watch?v=7pxZxY_Siyc

A film amerikai premiere november 25-e.

(szl)

(forrás: kulturmozaik.hu / fotó: moviestillsdb.com)