Jump to content

Milliomos nők, ügyvédek, ügynökök – februári sorozatpremierek

2017. 01. 31. 08:59

A fontosabb tévés produkciók hagyományosan szeptemberben, októberben indulnak el, a mostani február azonban rengeteg izgalmas sorozattal szolgál. Új főszereplővel folytatódik a 24, két népszerű széria is spin-offot kap, két ismert filmnek pedig érkezik a képernyős verziója, egyéb nyalánkságok mellett.

Február igen izgalmas hónapnak ígérkezik az amerikai sorozatiparban, a 24: Legacy mellett jön az igen várt Legion, pár tévés feldolgozás és spin-off is érkezik, miközben többek között Nicole Kidmant, Reese Witherspoont és Katherine Heiglt is új produkcióban láthatjuk. Íme, tíz széria, amelyre érdemes figyelni a következő hónapban!

Powerless (február 2., NBC)

A széria a mostanában népszerű szuperhősös produkcióknak ad egy fricskát, gyakorlatilag az első vígjátéksorozat, amely a DC univerzumában játszódik. A központi alak, Emily Locke (az egykori Disney-sztár, Vanessa Hudgens) egy olyan biztonsági cégnél dolgozik, amely az embereket segít megvédeni a szuperhősök és gonoszok közti harcban.

Training Day (február 2., CBS)

A 2001-es Kiképzés tévés verziója. Denzel Washington annak idején ezért a filmért kapta meg a második Oscar-díját – főszereplőként az elsőt –, eredetileg Ethan Hawke figuráját tanította be, tapasztalt zsaruként edzette a zöldfülűt. A képernyős átiratban annyi a változás, hogy az idősebb (Bill Paxton) helyett a fiatal, idealista rendőr (Justin Cornwell) a fekete.

24: Legacy (február 5., Fox)

A 24 folytatása, a központi karakter azonban más lesz, Jack Bauerrel nem is fogunk találkozni benne. Itt már egy Eric Carter nevű figuráért izgulhatunk – őt Corey Hawkins játssza –, leginkább a valós idejű történetmesélés és a képi világ fog emlékeztetni az eredeti szériára. Itthon a Sony valamelyik csatornájára jön, a Viasat vagy az AXN egyik adóján lehet rá számítani.

APB (február 6., Fox)

Drámasorozat a techipar egyik milliárdosáról, aki pénzével és eszközeivel a chicagói rendőrség munkáját segíti, a célból is, hogy meggyilkolt szerette ügyét le tudják zárni. A szériát részben a New York Times cikke ihlette a fejlett technikát használó New Orleans-i rendőrségről, a főszerepet a Spangli-ban is látott Justin Kirk játssza.

Legion (február 8., FX)

Az X-Men-történeteken alapuló széria, amely az amerikai premier másnapján a Fox magyar adásán is elindul Légió címmel. A főszereplő, David (a Downton Abbey-ből ismert Dan Stevens) állandóan hangokat hall, be is zárják egy elmegyógyintézetbe – hamar kiderül azonban, hogy ő is a mutánsok egyike, és sokkal többre képes, mint amit gondolt magáról. A sorozatot a Fargo alkotója, Noah Hawley jegyzi.

Doubt (február 15., CBS)

A Grace klinika után vígjátéki karriert csinált Katherine Heigl egy ügyvédet játszik, aki a kelleténél jobban érdeklődik az egyik ügyfele iránt – ráadásul úgy néz ki, hogy a férfi bűnös is az ellene felhozott vádakban. A sorozat pilotja már korábban elkészült, csak akkor még KaDee Stricklanddel, a CBS azonban új főszereplőt javasolt.

Big Little Lies (február 19., HBO)

Parádés szereposztással készítette el az HBO a Született feleségek sötétebb változatát, Nicole Kidman, Reese Witherspoon és Shailene Woodley játsszák a három főszerepet, de többek között Laura Dernt, Alexander Skarsgardot és Adam Scottot is láthatjuk. A történet gazdag, unatkozó nőkről szól, akiknek csak látszólag van rendben az életük, jóval drámaibban fogják fel azonban a dolgokat, mint a Lila akác köz lakói.

The Good Fight (február 19., CBS)

A férjem védelmében spin-offja, a finálé után egy évvel veszi fel a fonalat. A sztori szerint a fiatal ügyvéd, Maia reputációját hazavágja egy pénzügyi csalás, aminek egyúttal mentora, Diane (Christine Baranski) megtakarításai is áldozatul esnek, a két nő így távozni kényszerül a Lockhart & Lee ügyvédi irodából, és csatlakozik Lucca Quinnhez (Cush Jumbo) Chicago egyik legnevesebb irodájában.

The Blacklist: Redemption (február 23., NBC)

A Feketelista spin-offja, amelynek az anyasorozatból ismert Elizabeth férje, Tom (Ryan Eggold) lesz a központi alakja, ő egy zsoldoscsapattal szövetkezve old meg olyan problémákat, amelyeket még a kormány sem tud. A szülei is bemutatkoznak ismert színészek alakításában, az anyját Famke Janssen, az apját a Lost egykori Locke-ja, Terry O'Quinn játssza.

Taken (február 27., NBC)

Egy másik film, amely megihlette a tévéseket, az Elrabolva, ennek már amúgy is volt két folytatása a moziban. Ha esetleg lenne olyan, aki nem tudja, miről van szó, a filmekben Liam Neeson karaktere áll bosszút különféle családtagjai elrablóin – ehhez készült egy előzménysorozat arról, hogy a férfi miként vált ezzé a kíméletlen figurává. A főszereplő Clive Standen, az eredeti producer, Luc Besson is közreműködik.

(Forrás: imdb.com)