Jump to content

Zöld utat kapott Robert De Niro és Al Pacino gengszterfilmje

2017. 05. 11. 17:18

Évek óta arról szólnak a hírek, hogy ismét összeáll Martin Scorsese és Robert De Niro a The Irishman című gengszterfilm kedvéért. A forgatás időpontja azonban mindig csak tolódott, az utóbbi hónapokban már azt pletykálták, hogy a Netflixszel kötött üzlet miatt jogi problémákba ütközött a terv. Már egy másik projekt, egy indián rezervátumon játszódó krimi is felvetődött, amibe Scorsese és De Niro, Leonardo DiCaprióval kiegészülve belevághat.

Az IndieWire öntött végre tiszta vizet a pohárba, a produkciótól közel álló forrásoktól megtudták, hogy a 100 millió dolláros költségvetésből készülő The Irishman zöld utat kapott, és augusztusban kezdik el forgatni. A Nagymenők, a Dühöngő bika és a Casino Oscar-díjas rendezője maga jelentette be, hogy A Wall Street farkasa és a Némaság után ismét Rodrigo Prieto operatőrrel fog együtt dolgozni. De Niro a Szemtől szemben és A törvény gyilkosa után harmadszorra fog együtt játszani Al Pacinóval. (A Keresztapa második részében nem volt közös jelenetük.)

A gengszterfilm Frank Sheeran második világháborús veterán életét meséli el, aki később a maffia bérgyilkosaként dolgozott. Ő ölte meg Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőt, legalább 25 gyilkosság fűződik a nevéhez, és a Kennedy-merényletről is azt állította, hogy exkluzív információi vannak róla.

De Niro már hetvenhárom éves, így csak az idős Sheerant tudná hitelesen eljátszani, de erre is kitaláltak egy megoldást. A Benjamin Button különös életé-ben látott digitális technikával fogják őt megfiatalítani, az Industrial Light & Magic-nek köszönhetően egyes jelenetekben majd egy harminc év körüli De Nirót láthatunk majd.

Arról volt szó, hogy Al Pacino mellett Joe Pesci és Bobby Cannavale is szerepet kap a filmben, illetve Harvey Keitel neve is felmerült, a részvételüket a legújabb hírek azonban nem erősítették meg. Bizakodjunk benne, hogy ez az álomszerű szereposztás tényleg valóra válik majd.

A Netflix 2019 elején tervezi felvenni a kínálatába a The Irishman-t, de az előző év végén megfuttatják majd pár moziban is, hogy a film jelölhetővé váljon az Oscarra.

(Forrás: indiewire.com)