Jump to content

Potpourri és társai – karácsonyi illatok

2014. 12. 16. 11:50

Az év legszebb heteit éljük mesés illattal kísérve. Miképp kerülhetnek a téli fűszerek előtérbe? Hogyan használhatjuk őket otthonunk levegőjének frissítésére? Miért érdemes 5 percet kotorászni a kamrában? Az alábbi ötletekkel máris nekivághatunk az illatkészítéshez.

A potpourri nagyon megosztó illatosító. Elsősorban azért, mert sokunk egyszerű porfogónak, mesterségesen színezett szárított termés- és virágkupacnak tartja, mindemellett szinte természetellenes illatot árasztanak magukból. Ám ezúttal maximálisan felrúgjuk az előítéleteket. Készítsünk magunk a tél közkedvelt fűszereiből egy vegyes halmazt. Kerüljön a tálba, üvegbe, kosárba szegfűszeg és fahéj, csillagánizs és szárított narancs, almakarika. Az illat mesés, a hangulat csodás. Nem okoz fejfájást, mint mesterséges hajlamban bővelkedő társai, kellemes a szemnek a látvány. Ez a főnyeremény ebben a formában, ami tökéletes partnere az ünnepi készülődésnek.

Több időt igényel a házi, téli gyertya készítése. Hogy mitől különleges? A felhasznált téli fűszerek és termések szépérzékkel látják el a fényforrást, és csodálatos illattal töltik meg a családi fészket. Vásároljunk gyertyaalapot hobbiboltban, vagy egyszerűen olvasszunk fel fehér gyertyát. A formában helyezzük el a belevalókat, majd támasszuk meg a kanócot és önthetjük is bele a viaszt. Mindegyik egyedi lesz, végre egy olyan helyzet, amikor közel sem kell törekednünk a tökéletességre.

További tippeket találnak a marmalade.hu-n.

(fotó: superbwallpapers.com)