Jump to content

Az ünnepek elmaradhatatlan étele: a beigli

2014. 12. 21. 19:06

Ez a klasszikus sütemény, készítése miatt a kezdő háziasszonyok rémálma. Pedig nem reménytelen a sütés, ha betartunk néhány szabályt, elégedetten arathatjuk le az elismerő tekinteteteket.

Fontos, hogy ne spóroljunk a hozzávalók minőségén. A diót ne pótoljuk, őt magát használjuk, a tojás akkor az igazi, ha házi, lisztnél is tartsuk szem előtt a minőséget, a margarint pedig jobb, ha elfelejtjük, s csakis vajat használjunk.

A hagyományos (diós, mákos) töltelék mellett kedvelt a gesztenyés is, ízlés szerint kerülhet a dió- vagy a máktöltelékbe aszalt-gyümölcs.

Az ideális beigli elkészítésének módját a marmalade.hu-n olvashatják.

Amennyiben nem érzünk kellő bátorságot, hogy beleálljunk a sütésbe vásároljunk, ám jobban járunk, ha kedvenc cukrászdánkat bízzuk meg a készítéssel. A nagyáruházakban kapható beigli utánzatok sajnos nem felelnek meg a kívánalmaknak, bár tény, hogy nem is nevezik beiglinek. Nem is tehetnék, mert beigli csak az lehet, amelynek minimum 50%-a töltelék.

(fotó: kohlskitchen.com)