Jump to content

Sokak nagy kedvence, a gyros

2015. 01. 05. 16:16

A gyros talán az egyetlen olyan étel, amit mindenki szeret. Elkészítése nem nehéz és igen laktató is tud lenni, ha az ember jól csinálja. Lássunk is most rá egy remek receptet.

Hozzávalók a pácolt húshoz: 1 kg csirkemell, 5 evőkanál olívaolaj, 3 gerezd fokhagyma összezúzva, 2 – 3 evőkanál szárított oregánó, 2 evőkanál majoránna, 2 teáskanál kakukkfű, 1 evőkanál édes nemes őrölt piros paprika, 1 evőkanál só, 1 teáskanál frissen őrölt bors, fél citrom leve.

Hozzávalók tálaláshoz: 2 – 3 dl sűrű joghurt fokhagymával, sóval, borssal, csípős sült paprika krém vagy csilis fokhagymás joghurt, lilahagyma, paradicsom, vékonyan felszeletelt kígyóuborka.

A „házi gyros” elkészítésének módját megtalálja a menandstyle.hu oldalon.

(fotó: tastespotting.com)