Jump to content

Sós+édes? Miért ne?

2015. 01. 08. 16:30

Van egy ötletünk arra, hogyan élvezhetjük egyszerre a sós és édes ízeket a napi nassolnivalónk elfogyasztásakor. Alkoss magad ropi-nyalókát, szánj 10 percet erre az egyszerűen elkészíthető rágcsálnivalóra. A hozzávalók egy torkos lakó otthonában minden bizonnyal fellelhetők.

Az alap az olvasztott csokoládé, ami lehet barna vagy fehér. Adhatunk hozzá minimális tejet, vajat és a barna esetén egy kis kakaóport is. A fehéret pedig ételfestékkel tovább színezhetjük, ha éppen úgy hozza kedvünk. A krémes állag kialakítása lenne a cél, amibe könnyedén belemártogathatjuk a roppanós szálakat. Fektessük sütőpapírra. Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb változat, a csoki megdermedésével készen is van a nasi.

Díszíthető az ellentétes színű olvasztott csoki, vagy torta dekor festék vékony csíkokban történő rácsorgatásával. Még díszesebbé tehető a finomság, ha a csokiba mártogatás után megforgatjuk édes, vegyes, színes, díszes törmelékben, ami jól rátapad a szálakra. Utána hagyjuk teljesen megszáradni a ropi-fejeket. Celofánzacskóba csomagolva szállítható, remek örömforrás az iskolai szünetben, pár percnyi munkahelyi megpihenéshez.

A javaslatok a törmelékhez a marmalade.hu-n olvashatók. Erre az egy napra tekintsünk el a szilveszteri „idén fogyni szeretnék” fogadalmaktól.

(fotó: marmalade.hu)