Jump to content

Egy újabb könnyű finomság: cappuccino keksz

2015. 02. 08. 16:03

Eljött a péntek és már unjuk a hetet, ezért úgy ennénk valami finomat? Erre az alkalomra lehet tökéletes a következő könnyű recept.

Hozzávalók 20-22 db kekszhez: 0,5 dl tejszín, 2 gramm nescafé (kb. 4 kávéskanál), 5 dkg porcukor, 7 dkg vaj, 1 tojás (szétválasztva), egy csipet só, 12 dkg liszt, késhegynyi őrölt fahéj.

A kekszek szórásához: 2 evőkanál nádcukor, 1 teáskanál nescafé. A tejszínt felforraljuk és feloldjuk benne a nescafét. A porcukrot habosra keverjük a vajjal és egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, aztán a kávés tejszínt, majd hozzágyúrjuk a lisztet és a fahéjat.

Az elkészítés módjának további részleteit a menandstyle.hu-n olvashatja.

További érdekességekért kérjük, keresse fel Facebook oldalunkat!

(fotó: divany.hu)