Jump to content

Pénteken kezdődik a Fröccs és Barbecue Fesztivál

2015. 06. 09. 15:01

A tradicionális italok mellett különleges vodka, illetve whiskeyalapú fröccsöket és grillrácsokon készülő sülteket kínál a II. Fröccs és Barbecue Fesztivál, melyet idén a fővárosi Egyetemisták Parkjában rendeznek meg péntektől vasárnapig.

Az ország különböző tájairól érkező több mint tizenöt borász kínálja borait a fröccsök számtalan változatához: a házmestertől a hosszúlépésen és a mafláson át a Krúdy- és a kőműves fröccsig bármit kérhetnek a fesztivál vendégei - mondta el az eseményt beharangozó keddi sajtótájékoztatón Necz István főszervező.

A helyben sütött húsok kóstolása mellett a látogatók közös grillezésen és élményfőzésen is részt vehetnek. A rendezvényen kiállító éttermeknél magyar és nemzetközi ízvilágú hús- és zöldségfélék grillezett formáit ízlelhetik meg. A szakmai ismeretek bővítéséről Kis Zoltán Döme mesterszakács gondoskodik.

A BBQ Piacon megtalálható lesz minden kellék, mely egy remek grillfogáshoz elengedhetetlen. Különleges házi fűszereket, olajokat, mézeket, szószokat és sütőeszközöket vásárolhatnak maguknak az érdeklődők, akik további információkat az esemény Facebook-oldalán szerezhetnek (https://www.facebook.com/froccsfesztival).

(Forrás:kulturmozaik.hu;mti/Fotó: