Jump to content

Bemutatták Alföldi Róbert új musicaljét

2014. 07. 15. 10:30

Alföldi Róbert rendezésében, Hevér Gábor és Stohl András főszereplésével, valamint Gergye Krisztián koreográfiájával bemutatták Az Őrült Nők Ketrece című musicalt. Az Átrium Film-Színházban július végéig lesz repertoáron az előadás.

Jerry Herman és Harvey Fierstein musicalje Jean Poiret filmen és színházban is világsikert aratott színdarabjából készült, és mind 1983-as bemutatója, mind 2004-es és 2010-es felújítása több Tony-díjat – és számtalan egyéb elismerést – kapott. A magyar változatot Alföldi Róbert állította színpadra a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház 2014-es nyári bemutatójában.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt. A történet helyszíne a címadó Őrült nők ketrece nevű frivol mulató, ahol esténként telt ház van, hiszen a közönség élvezi a nőnek öltözött férfiak szórakoztató műsorszámait.

A mostani bemutatóra újrafordított szövegű, a 2010-es Broadway-felújítás hangszerelésével hazánkban először játszott magyar változat látható. A rendező szerint a történet ugyan semmit sem változik, az előadás azonban merőben más lesz ahhoz képest, amilyen kép él a nézőben Az Őrült Nők Ketrecéről. Mint mondja: a szerelemről és a szeretetről szeretne beszélni a színpadon. Az előadás azonban többek között a képmutatás okairól és következményeiről, a szabadságról és a felelősségről is szól majd, hisz ezekről ma Magyarországon nem lehet eleget beszélni. A darab főszerepében Stohl András lép fel női ruhában, aki egy vele készült interjúban a darab legnagyobb kihívásának a magas sarkú cipőben való táncolást nevezte meg.

(fotó: kulturpart.hu, forrás: szinhaz.hu)