Jump to content

Amerika kapitányból afro-amerikai, Thorból nő lesz

2014. 07. 18. 11:33

A Marvel Comics bejelentése szerint az új Amerika Kapitány afro-amerikai, Thor karaktere pedig nő lesz ősztől a képregényekben.

Egy interneten megjelent cikk szerint Steve Rogers helyett ezentúl Sam Wilson, vagyis a Sólyom ölti fel a szabadság őrzőjének egyenruháját: Rogers ugyanis képtelen tovább folytatni a harcot az Iron Nail karakterrel való végzetes összecsapás után.

A karakterváltozás csupán az Amerika Kapitány képregények világát érinti. A filmvásznon továbbra is Chris Evans fogja megformálni a szuperhőst, legközelebb a Bosszúállók új, várhatóan 2015-ben kijövő Bosszúállók: Ultron kora (Avengers: Age of Ultron) című részében. Az Amerika Kapitány - A tél katonája című moziban Anthony Mackie játszotta a Sólyom, vagyis Sam Wilson szerepét.

Amerika Kapitány 1941-ben tűnt fel először a Marvel egyik képregényében. A karakter megváltoztatásának híre egy nappal azután látott napvilágot, hogy a Marvel Comics bejelentette: a mennydörgés egykor robusztus, borostás istene, vagyis Thor, ősztől nőként jelenik meg a képregényekben. A kiadó reményei szerint a megújult karakter több női olvasót csábít a képregények világába.

Thor 1962-ben tűnt fel először a Marvel egyik képregényében és azóta két sikeres mozifilm is született a karakter főszereplésével. A New York-i székhelyű kiadó az Amerika Kapitány, Vasember és Thor alkotta „nagy hármast” érintő egyik legsokkolóbb és legizgalmasabb változtatásnak nevezte a mostani döntést. „Ez nem női Thor, Lady Thor vagy Thorita. Hanem Thor.” - fogalmazott közleményében Jason Aaron, az új Thor-sorozat írója.

A megújult Thor első kalandjait, amelyekhez Russell Dauterman készíti a rajzokat, októbertől vehetik kézbe a képregény-rajongók. A Marvel-univerzum karaktereit illető változtatásokról szólva Tom Brevoort szerkesztő elmondta, hogy még koránt sincs vége a meglepő fordulatoknak.

(fotó: geekygirlslovescifi.blogspot.com, forrás: MTI)