Jump to content

Második albumát dobja piacra a néhai Amy Winehouse édesapja

2014. 07. 31. 10:56

Második albumát dobja piacra szeptemberben Mitch Winehouse, a három éve tragikus körülmények között elhunyt világhírű brit énekesnő, Amy Winehouse édesapja, aki annak idején lányával együtt válogatta össze a hamarosan megjelenő album anyagát.

Mitch a 2011-ben megjelent Rush of Love című debütáló lemezének összeállításához is segítségül hívta lányát. A But Beautiful című korongon, amely szeptember 29-én kerül a lemezboltok polcaira, olyan számok sorakoznak, amelyek nem fértek fel a három évvel ezelőtti albumra. Az új lemezből származó bevételeket a drog- és alkoholfüggőséggel küzdő fiatalok segítésére létrehozott Amy Winehouse Alapítvány támogatására fordítják.

„Olyasvalami ez, amely kapcsolatban áll Amy emlékével és segít, hogy pénzt gyűjtsünk valamire, amiben hiszünk.” - fogalmazott Mitch Winehouse, akinek gyermekkora saját elmondása szerint dzsessztől és Sinatrától volt hangos. Hozzátette, az, hogy saját zenét készíthet, közelebb viszi őt lányához, aki 27 évesen halt meg 2011 júliusában. A souldíva halálát alkoholmérgezés okozta.

„Nagyszerű érzés, hogy kiállhatok és énekelhetek, olyasmi ez, amit nagyon szeretek csinálni. Úgy érzem, hogy amikor kint állok a színpadon, akkor Amy is velem van." - mondta az énekes.

(fotó: gigwise.com, forrás: MTI)