Jump to content

Elhunyt Robin Williams

2014. 08. 12. 08:08

Vélhetően öngyilkos lett Amerika egyik legismertebb nevettetője, Robin Williams. A színész jó ideje küzdött alkoholproblémákkal, többször is járt elvonón. A Good Will Huntingban nyújtott alakításáért Oscar-díjjal jutalmazott Williams 63 éves volt.

A színészre kaliforniai otthonában találtak rá holtan, halálát feltehetően öngyilkosságból eredő fulladás okozta. Szóvivője elismerte, hogy a 63 éves Williams régóta depresszióval küzdött.

A közkedvelt amerikai színész súlyos alkoholproblémákkal küzdött, legutóbb július elején vonult elvonókúrára. Williams 2006-ban ismerte be először nyilvánosan, hogy meggyűlt a baja az alkohollal, akkor azt mondta, hogy húsz éven át tiszta volt, de visszaesett. Abban az évben bevonult rehabilitációra és a forgatásokat is szüneteltette.

A komikus legutolsó filmje A legdühösebb ember Brooklynban volt, amiben furcsa módon egy olyan elviselhetetlen férfit alakított, akinek az orvosa (Mila Kunis) nem bírta tovább a stílusát és közölte vele, hogy másfél órája van hátra az életből, jól gondolja meg, mit kezd vele.

Robin Williams 1951-ben született Chicagóban. Egyedüli gyerekként nőtt fel, így sokszor azzal szórakozott, hogy komédiásokat utánzott. Amikor apja elvesztette munkáját, a családnak költöznie kellett. Gyors, pergő humorát is ennek a vándorló életmódnak köszönhette. Az őket szívató srácok ellen ez tűnt az egyetlen fegyvernek. Mire Robin leérettségizett, a legnépszerűbb és legviccesebb tanulónak számított.

Robin Williams számos közkedvelt filmben játszott. Közülük csak a legismertebbek: Jó reggelt, Vietnam!, Holt költők társasága, Mr’s Doubtfire – Apa csak egy van, Good Will Hunting, Patch Adams. 1998-ban megkapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat a Good Will Huntingban nyújtott alakításáért, valamint hat Golden Globe-díjjal is jutalmazták.

Susan Schneider, a színész felesége azt kérte a sajtótól, hogy tartsák tiszteletben a család gyászát, az embereket pedig arra, hogy ne Williams halálára, hanem az életére és komikus pályájára emlékezzenek.

(fotó: thedoctorscouch.org, forrás: index.hu)