Jump to content

Benedict Cumberbatch lesz Sir Kán hangja A dzsungel könyvében

2014. 08. 21. 11:15

Benedict Cumberbatch hangján fog megszólalni Sir Kán, a tigris A dzsungel könyve című klasszikus új játékfilmes feldolgozásában, amelyet a Warner Bros. stúdió készít.

A Gyűrűk Ura-trilógia Gollumjaként híressé vált Andy Serkis Rudyard Kipling halhatatlan műve nyomán készülő filmmel fog rendezőként debütálni. A farkasok között a dzsungelben nevelkedő fiúról szóló alkotás forgatókönyvét Callie Kloves írta, akinek édesapja, a Harry Potter-sorozat forgatókönyvét jegyző Steve Kloves fogja ellátni a produceri feladatokat.

A Warner Bros. stúdióval párhuzamosan a Disney is elkészíti saját változatát, amelyet Jon Favreau rendez. Utóbbi feldolgozásban Idris Elba lesz Sir Kán hangja.

Cumberbatch és Serkis korábban már dolgoztak együtt A hobbit-trilógiában. Serkis irányította a trilógián dolgozó második stábot és Gollumként is feltűnt a vásznon, míg Cumberbatch Smaugnak kölcsönözte a hangját.

A Sherlock-filmek sztárját legközelebb a The Imitation Game című alkotásban láthatja a nagyközönség: Cumberbatch a második világháborús brit kódfejtőt, Alan Turinget alakítja a filmdrámában.

(fotó: wegotthiscovered.com, forrás: MTI)