Jump to content

Erdélyi rock-musical Szentendrén

2014. 08. 31. 13:13

Ivancsics Ilona és Színtársai előadásában szeptember 27-én mutatják be a Barbara című darabot Szentendrén. Az erdélyi rock-musicalt Somogyi Szilárd rendezi, a főszereplő pedig a Megasztárból ismert Patai Anna lesz.

Barbara története Erdélyben, 1989-ben, a nagy változások évében indul. A fiatal lány az életét övező káosz és magánya ellenére csupán boldog szeretne lenni, de a politikai fordulatot követően gyorsan kiderül, hogy a világ nem született újjá – a hatalomvágy és a pénzéhség szörnyekké tudja változtatni az embereket.

A darab alapmotívuma a jó és a rossz harca, amelyben végül a hazugságot lebilincselő igazság és a magányt legyőző szeretet kerekedik felül. Az álmok a darab végére valóra válnak, de nem tipikus „hollywoodi” módon, hiszen az egész történetet áthatja a kárpát-medencei realizmus és a valóság szülte karcos humor.

A darab alkotói a marosvásárhelyi Szabó Előd zeneszerző, valamint Nagy István, a Marosvásárhelyi Nemzeti színház színésze, írója és dramaturgja. A rendező az Operettszínház Nádasdy Kálmán-díjas művésze, Somogyi Szilárd. A darab főszereplője Patai Anna, aki kislányként a Megasztárban vált ismertté.

(fotó: storyonline.hu, forrás: szinhaz.hu)