Jump to content

Megtetszett a szerb konyha Gerard Depardieu-nek

2014. 09. 04. 20:57

Egy kicsit politizált, egy kicsit vezényelt, sokat nevetett és igazán élvezte a szerb konyhaművészet remekeit Gerard Depardieu csütörtökön Belgrádban.

A francia színész - saját bevallása szerint - a kultúra miatt látogatott Szerbiába, de az ország gasztronómiai kincseire is kíváncsi volt. A belgrádi bohémnegyedben, azaz a Skadarliján tett látogatásakor a túróval töltött sült paprika tetszett neki a leginkább a pincérek szerint, de nagy élvezettel fogyasztotta az ajvárt, a prsutot (szárított sonka) és a prebranac nevű, sütőben készül sűrű babfőzeléket is.

A Belgrádi Filharmonikusok próbájára is bekukkantott a színész, ahol Csajkovszkij Szláv indulóját játszották a zenészek, mégpedig kétszer is, mert Depardieu a karmesteri dobogóra állva szintén levezényelte a zeneművet.

Aleksandar Vucic szerb miniszterelnökkel a szerb kultúráról és jó borokról beszélgetett - mondta a maga a színész a találkozót követő sajtótájékoztatón, hozzátéve, kiderült: hasonló az ízlésük. Emellett kijelentette: örül annak, hogy Szerbia nem csatlakozott az Oroszország elleni szankciókhoz, habár – mint megjegyezte –, nem érzi magát illetékesnek, hogy az ukrán helyzetet kommentálja. „Az élet túl szép ahhoz, hogy a konfliktusokkal foglalkozzunk.” – fogalmazott Depardieu.

Az önmagát világpolgárnak nevező színész két évvel ezelőtt mondott búcsút Franciaországnak és költözött Belgiumba a franciákat sújtó luxusadó bevezetése miatt, ezt követően pedig orosz állampolgárrá is vált.

(fotó: telegraph.co.uk, forrás: MTI)