Jump to content

Szombaton újra Közmédia napja!

2014. 09. 05. 13:20

Tévé Maci, Paprika Jancsi, Buborék SHOW, „gyermekhíradó”, fotókiállítás, televízió és rádióműsor készítés, Odett, Pásztor Anna és Lovasi András, néhány nagyszerű program és fellépő a MTVA által szervezett harmadik Közmédia napjáról. Az esemény helyszíne újra a Millenáris, időpontja szeptember 6., melyet a Szimfonik LIVE különleges koncertjével zárnak.

A programsorozat már péntek este elkezdődik, a Szépség és a szörnyeteg című film levetítésével. Szombaton délelőtt az öt helyszínen fiatalok és idősebbek egyaránt megtalálhatják a neki tetsző programokat. Élőben találkozhatnak a Tévé Macival és Paprika Jancsival, akik egy interaktív kiállítás formájában megnyitják szobájuk ajtaját a közönség előtt. Bemutatjuk a televízió jelmeztárának kincseit: a különleges jelmezekben az egész család megörökítheti magát.

Egész nap megtekinthető a fotókiállítás az MTVA Sajtó- és Fotóarchívumának ’50-es években készült jellegzetes életképeiből, szabadon látogatható a helyszínre kitelepített rádió- és televízió-történeti kiállítás is, továbbá az M3 standjánál Juhász Előddel, Dévényi Tiborral és Rózsa Györggyel kalandozhatnak az érdeklődők a 70-es 80-as évek világába. Számtalan gyerekprogram várja a kicsiket: buborékokat fújhatnak, találkozhatnak többek közt Süsüvel, valamint kipróbálhatják magukat „gyerekhíradósként”, az erről készült felvételt DVD-n haza is vihetik. A nap egyik igazi különlegessége a Buborék SHOW, ahol profi szakemberek, animátorok óriási színes buborékokat fújnak a gyerekek számára.

Aki a műsorkészítés iránt érdeklődik, az is megtalálja a számítását. Az Adásvezetés- és lebonyolítás standján megtudhatja, milyen eszközökkel és technikákkal készülnek a közmédia napi műsorai, sőt maguk is kipróbálhatják őket. A látogatók betekintést nyerhetnek az MTVA népszerű műsoraiba: a Fábry-show, a Fölszállott a páva, a Magyarország, szeretlek!, a Dal, a Szálka, a Kívánságkosár, az Önök kérték, a Maradj talpon!, a Noé barátai, a Hogy volt…?! és a Ridikül mellett a helyszínen lesz a sport- és kulturális műsorok csaknem teljes repertoárja, valamint a közmédia műsorvezetői és olimpiai bajnokaink is. A Család-barát magazin egész nap vendégekkel, gyerekfoglalkozásokkal, szakértőkkel várják a látogatókat, a műsor konyhájában Borbás Marcsi főz.

A napot az idén negyedszer megrendezett, méltán népszerű Szimfonik LIVe koncert zárja. A rendezvényen 16 magyar előadó párokban adja elő egymás dalát, majd összeállnak egy-egy duettre az MR Szimfonikusok kíséretében. A Szimfonik LIVe-on fellép többek között ByeAlex, Lovasi András, Bérczesi Róbert, Pásztor Anna, Bocskor Bíborka, a Mystery Gang és Odett is.

(fotó: mtva.hu)