Jump to content

Koncertelőadást mutat be az Artus Stúdió

2014. 09. 08. 13:40

Szeptember 10-én mutatja be az Artus Stúdió a Visszaröpülés című koncert-színházi előadást, Debreczeni Márton rendezésében.

A Visszaröpülés (Ikarosz bukása – Daidalosz rekonstrukciók) című előadás kivételes az Artus történetében, hiszen kizárólag zenészek adják elő. Debreczeni Márton vezetésével nemcsak egy újabb bemutató született, hanem egy újabb műfajfüggetlen zenei formáció, az Artus Szabadzenei Műhely. Öt független zenész dolgozott együtt elvonultan a Zsámbéki Színházi Bázison, majd az Artus Kortárs Művészeti Stúdióban, hogy az Ikarosz mítoszt jelen idejűvé és személyessé téve egy rendkívüli művet hozzanak létre.

Debreczeni Márton rendező így nyilatkozott a darabról: „Megnéztük, kinek mik a legfontosabb pillanatok, képek a történetből, mi az, amire hitelesen tudunk reagálni. Szinte mindenkinél az apatörténetek jöttek elő, még címjavaslatként is – Ikarosz generáció például. A koncepció szerint egy olyan műhelyben vagyunk, ahol a két férfi, apa és fia röpülésének fekete dobozát kinyitva, minden mozzanatból hang, ritmus, zene lesz. Az akciók, a vizuális elemek csak akkor működnek, ha zenei funkcióban vannak, ami azt jelenti, hogy a zenei folyamatot támasztják alá, a partitúra részévé tudnak válni. Így tehát az akciók is zenéből születnek, vagy zenévé válnak.”

(fotó: 7ora7.hu, forrás: szinhaz.hu)