Jump to content

Idén öt bemutatót tervez a Centrál Színház

2014. 09. 10. 12:53

Egy nagyszínpadi és négy kisszínpadi bemutatót tervez a 2014/2015-ös szezonban a Centrál Színház.

Elindultak a Broadway felett az ég című új magyar musical próbái. Kiss Márton és Baráthy György új darabját november 7-én mutatja be a színház a Kisszínpadon. A darab zenéjét Darvas Ferenc szerezte, a produkcióban Botos Éva, Cserna Antal, Szilágyi Csenge, Papp János, Borbás Gabi és Rada Bálint szerepel.

Az igazgató, Puskás Tamás tájékoztatása szerint szeptemberben a Kisszínpadon a Nézőművészeti Kft. előadását láthatja a közönség: Parti Nagy Lajos Bivaly-szuflé című krimi-komédiáját szeptember 23-án tűzik műsorra először a Centrál Színházban. A főszerepekben Scherer Péter, Mucsi Zoltán, Kovács Krisztián és Katona László látható.

A Nézőművészeti Kft. első premierjét az évadban a CAFe Budapest művészeti fesztivál keretében október 4-én tartják. Emmanuel Robert-Espalieu A hal nem hal bele című groteszk játékát mutatja be Scherer Péter és Katona László a színház Kisszínpadán.

Az évad első nagyszínpadi bemutatója, november 28-án lesz: egy Broadway- és West End-siker érkezik a Centrál színpadára. David Lindsay-Abaire Jó emberek (Good people) című keserű komédiájának főszerepét Básti Juli alakítja. A további szerepekben Szervét Tibor, Parti Nóra, Pokorny Lia, Rada Bálint és Szabó Éva látható. Az előadást Puskás Tamás rendezi.

A Kisszínpadon 2015. január 16-án Martin McDonagh Leenane szépe című színdarabját mutatják be. Az előadás főszerepeiben Pogány Judit, Pokorny Lia, Schmied Zoltán és Rada Bálint látható, a darabot Gigor Attila állítja színpadra. Szintén a Kisszínpadon láthatja a közönség John Fowles A lepkegyűjtő című thrillerét 2015. márciusának végén. A produkciót Horgas Ádám rendezi, Ágoston Katalin és Bereczki Zoltán szereplésével.

(fotó: 7ora7.hu, forrás: szinhaz.hu)