Jump to content

Sztárvendégek Andrea Bocelli jótékonysági koncertjén

2014. 09. 10. 17:29

Nemzetközi sztárokat hívott Firenzébe Andrea Bocelli olasz tenor a Palazzo Vecchióban vasárnap este tartott jótékonysági koncertre.

Rajongók hatalmas tömege töltötte meg a firenzei Palazzo Vecchio palotája előtti teret. Több ezren fényképezték az egymás után érkező sztárokat; többek között George Clooney amerikai filmszínészt és mennyasszonyát, Amal Alamuddin brit jogászt, Lionel Richie zenészt, Laura Pausini olasz énekesnőt, Robert De Niro-t és Sophia Lorent, akik mind az Andrea Bocelli által rendezett jótékonysági koncertre érkeztek.

Az olasz tenor a Palazzo Vecchio legszebb termében lépett fel Zubin Mehta karmester vezénylésével és a Maggio Fiorentino firenzei zenekarral. A koncert bevételét az Andrea Bocelli nevével fémjelzett alapítvány az amerikai Muhammad Ali Parkinson központnak ajánlotta fel. A gálaesten árverésre bocsátották Ermanno Scervino olasz divattervező egyik értékes táskáját is Bocelli aláírásával.

A firenzei koncert öt napon át tartó jótékonysági kezdeményezést zárt le. A programot a Fight Night Foundation amerikai alapítvány szervezte húsz év óta első alkalommal nem az Egyesült Államokban.

Az egész világról érkező adományozókat az idén Andrea Bocelli várta Toszkánában. A vendégek ellátogattak Bocellinek a Forte dei Marmiban levő villájában, borkóstolón vettek részt Frescobaldi márki toszkán pincéiben és felkeresték a firenzei selyemkészítők műhelyeit is. Az egyes állomásokon vásárolt termékek bevételét a közös jótékonysági célra ajánlották fel.

(fotó: koncert.hu, forrás: szinhaz.hu)