Jump to content

Paul Greengrass Orwell 1984-ét rendezi

2014. 11. 20. 15:51

A Bourne-ultimátum rendezője viszi mozivászonra George Orwell klasszikus történetét az állami felügyeletről és a Nagy Testvérről.

Megerősítették, hogy a brit rendező veszi gondjaiba a Sony Pictures projektjét, a producerek Scott Rudin és Gina Rosenblum lesznek és James Graham írja a forgatókönyvet. Színészeket egyelőre nem választottak ki.

Orwell klasszikusában egy olyan világot tár elénk, ahol egy örökös háborúnak köszönhetően az állami megfigyelés mindenütt jelen van. A regény megalkotta a Nagy Testvér-kifejezést, a történet pedig hátborzongató visszatükrözése modern világunknak a távirányított repülőgépekkel, térfigyelő kamerákkal, telefonlehallgatásokkal és azzal, hogy a kormány megsérti a magánéleti jogokat.

Az 1984-ből korábban – ugyanebben az évben – Michael Radford készített mozifilmet, amelyben John Hurt és Winston Smith játszották a főbb szerepeket.

Greengrass a kritikusok által is elismert Phillip kapitányon dolgozott együtt Rudinnal, jelenleg a Martin Luther Kingről szóló Memphisen munkálkodnak. Greengrass feladatai között a Bourne-történetek újabb folytatása is szerepel, amelybe Matt Damon is visszatér.

(fotó: screendaily.com, forrás: hollywoodreporter.com)